Specialistische Technieken: 

Specialistische technieken bij een pedicurepraktijk houd in dat de pedicure gespecialiseerd is in verschillende technieken om voetaandoeningen te behandelen naast de reguliere voetbehandelingen.

Hier moet een pedicure extra scholingen voor volgen om deze technieken te kunnen toepassen. Zoals bijvoorbeeld bij ingegroeide teennagels door middel van een beugeltje op de nagel te plaatsen waardoor u weer pijnvrij kunt lopen.

Er zijn verschillenden soorten nagelbeugel technieken;

Ik maak gebruik van de Podofix Techniek, deze beugel word op de ingroeiende nagel geplaatst, ook is het mogelijk een op maat gemaakte beugel van Remanitdraad  te plaatsen wat ook in de tandheelkunde wordt gebruikt. Deze draadbeugel word om de nagel heen geschoven, tevens gebruik ik nog de veertjestechniek die ook op maat gemaakt wordt.  Afhankelijk van de bouw van uw teennagel(s) kies ik de meest geschikte techniek.

Orthesiologie; in de praktijk is het ook mogelijk om een orthese op maat te maken speciaal voor uw tenen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een voor u geschikte orthese te maken. Een orthese is bijvoorbeeld heel geschikt om een pijnlijke teen met steeds terugkerende likdoorn te beschermen. Of voor meerdere hamertenen te beschermen tegen druk en wrijving van de schoen.

Er zijn veel mogelijkheden naast de instrumentele behandelingen bij een pedicure om pijnklachten te verminderen.

Nagelreparatie met het Gelsysteem:

Gel wordt in lagen opgebracht en is bijna niet te onderscheiden van de natuurlijke nagelplaat.

In de praktijk word gewerkt met het professionele merk Magnetic.

Gel is te gebruiken voor nagelplaatverlenging bij stootnagels.

Voor cosmetische verfraaiing van de teennagel(s) bijvoorbeeld bij schimmelnagels (Mycose) of puur om verzorgde teennagels te krijgen.

De gelnagel kan in alle kleuren met gewone nagellak gelakt worden bij dames.

Zelfs zonder toplaag geschikt voor heren nagels omdat het resultaat zeer natuurlijk oogt!

De pedicure is er ook voor heren, die hebben immers ook twee voeten en twintig nagels!